Rafau

Project Bugs 2

80 postów w tym temacie

Napisano (edytowane)

Siema.

Na wyścigu testowym skarżyłem się na błąd że cisnąłem a i tak na prostych wszyscy mnie wyprzedzali. Pierwsza gra dzisiaj odpalam PC2 i co lobby 26 osób kwalifikacje potencjał spokojnie na TOP3. Ale nagle na szybkim okrążeniu w S2. Nagle jakby wszystko spowolniło. To samo miałem na Algavre w naszym testowym wyścigu. Jadę wyścig i wciąż to samo. Setup luźny tradycyjny. TC ustawione normalnie nie i odcinało. Ale jak widać po nagraniu jakaś siła mnie trzymała. Jakieś sugestie co mogę z tym zrobić?

https://youtu.be/LMCSC5dnZus

Edytowane przez Rafau

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ALE co spowolniło bo jakoś po video ciężko mi ocenić, Spowolniła Ci animacja gry , tak jak by zrobiło się slow motion? jeśli tak to procek nie wyrabia i trzeba by zejść z detali co obciążają proca. a jeżeli jest to że nagle jak by Ci w aucie przepustnica nawaliła i auto się nie wkręca na obroty to szukał bym problemu w hardware czyli w Twoich pedałach od kierownicy, może masz zasyfione potencjometry w nich, warto by popsikać na nie takim preparatem co się zwie contact

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak myślę jeżeli problem byłby w pedałach to powinno to pokazywać na ekranie gdy w momencie kiedy trzymam gaz do końca to jest wciśnięty na 3/4 w grze. No ale tak nie jest. Sytuacja nigdy nie miała miejsca grając offline. Więc chyba tu nie chodzi o procesor? Na wysokich mam stałe 60 klatek więc tu chyba nie o to chodzi?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

no własnie  o to chodzi że ja tez miałem mały problem z pedalsami i mi w grze pokazywało że idzie na 100% a szły na 3/4 , i Podobnie było że w pewnym momencie ja cisnąłem pedał do podłogi a auto się rozpędzało jak z kotwicą wbitą w asfalt ;) 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

No właśnie czuję się tak samo. Ale czy nie powinienem mieć tego również grając offline albo w inne gierki? Nie mam cały czas tego. pojawia się spontanicznie. Od razu po tym mam wrażenie że auto staję się strasznie ciężkie i właśnie powolne. To mnie najbardziej zastanawia...

Edytowane przez Rafau

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

bo własnie podobnie zachowują się zasyfione poty, raz będzie ok raz nie . Ja bym w pierwszej kolejności je  sprawdził, Trzeba by rozebrać pedalsy i przeczyścić, lub psiknąć tym kontaktem, on tez na jakiś czas pomoże .Tylko musisz trafić na potencjometr psikając 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Bardzo dziwne. Moja prędkość na tej prostej w pewnym momencie wynosiła ok. 222 km/h. Mimo to wszyscy mnie wyprzedzali jak chcieli.(widać to na nagraniu) . Włączyłem właśnie zwykły trening ten sam samochód ten sam setup ta sama pogoda i moją prędkość w tym samym miejscu na prostej wynosiła ok. 221 km/h. Niemal identycznie. A w treningu szczerze skupiałem się na wyjściu z zakrętu aby mieć jak najszybszą prostą. Mam wrażenie że tu nie ma problemu z pedałami a z grą. A właściwie z Online.

IMG_20180115_112546.png

Screenshot_2018-01-15-11-24-58-680_com.miui.videoplayer.png

Help :huh:

Edytowane przez Rafau

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

no to może wywal grę i zassaj od nowa. Bo nic innego już mi do głowy nie przychodzi. Ale ja bym mimo wszystko sprawdził te potencjometry w pedałach.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Na treningu solo miałeś taką samą prędkość jak na online gdy Cie wyprzedzali?

To by znaczyło, że nie jest to problem online.

Na jednym screenie masz temp oleju 125C. Może jakieś uszkodzenia?

Nagraj to z widokiem telemetrii albo najlepiej zarejestruj telemetrie w osobnym programie - pcars profiler.

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
2 hours ago, Mariusz B said:

no własnie  o to chodzi że ja tez miałem mały problem z pedalsami i mi w grze pokazywało że idzie na 100% a szły na 3/4 , i Podobnie było że w pewnym momencie ja cisnąłem pedał do podłogi a auto się rozpędzało jak z kotwicą wbitą w asfalt ;) 

PC nie pokazuje wychylenia pedalu. Tylko cos innego - nie wiem w sumie co. Moc? przepustnice?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 hour ago, L-Torch said:

Na treningu solo miałeś taką samą prędkość jak na online gdy Cie wyprzedzali?

To by znaczyło, że nie jest to problem online.

Na jednym screenie masz temp oleju 125C. Może jakieś uszkodzenia?

Nagraj to z widokiem telemetrii albo najlepiej zarejestruj telemetrie w osobnym programie - pcars profiler.

 

Nie miałem żadnych poważnych uszkodzen. Gdy jechałem online czułem że samochód jest bardzo ciężki i powolny. Ale co ciekawe prędkość była niemal identyczna. Inni wyprzedzali mnie przyjemniej z różnicą ok. 40-50 km/h jak nie więcej! Nie da się tam jechać GT3 w tym miejscu więcej niż 250 to niedorzeczne. Wygląda mi na to że mimo że gra pokazywała mi że jadę te 222 to w rzeczywistości jechałem może ok 170-180. Tak się czułem! Identyczną sytuację miałem na wyścigu treningowym na Algavre. Cisnąłem jak mogłem ale i tak traciłem 16 SEKUND na okrążeniu. Potem jak patrzyłem u kogoś na nagraniu wyglądałem jakobym jechał powiedzmy na 2/4 mocy a ja dusiłem na maksa ile mogłem.

A screen gdzie mam 125 stopni jest z treningu. 

Nie jestem pewny czy nagranie telemetri coś pomoże skoro prędkości obroty itp się zgadzają. Wygląda mi to na jakiś bug/lag w którym ja widzę że jadę np 250 a pozostali gracze widzą jak jadę te 200 km/h.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
39 minut temu, MaXyM napisał:

PC nie pokazuje wychylenia pedalu. Tylko cos innego - nie wiem w sumie co. Moc? przepustnice?

No to jeśli to prawda co piszesz i nie pokazuje wychylenia pedałów to wracamy do brudnych potencjometrów. ;)

W sumie to też mi sie wydaje że jak miałem problem u siebie z potencjometrami to w grze mi tez pokazywało że cisnę na maksa co by potwierdzało że nie wskazuje to wychylenia pedałów ,a bardziej nacisk z jaką mocą naciskamy na pedalsy hehe jakkolwiek to brzmi

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

World's Record Ferrari GT3 na time trial. Prędkość ok. 230 km/h.  Więc tu nie ma problemu z moją prędkością. Różnica +/- 9km/h bez setupa jest to do przyjęcia. Więc what the fck?! :(Screenshot_2018-01-15-13-44-35-061_com.google.android.youtube.png

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Rozumiem, jedziesz normalnie, prędkość normalna.

CPU masz przetaktowany?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nic nigdy nie podkręcałem. Nie miałem szczerze takiej potrzeby. Tak jak wyjęty z pudełka taki działa do dzisiaj. 

Problem pojawia się tylko gdy gram online.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Wczoraj dopadł mnie podobny problem ale nie w aż takiej skali. w sumie to troche wyglądało jakbym z miejsca miał uszkodzony samochód i nie osiągał pełnej prędkości obrotowej. Im dalej w wyścig tym moc bardziej spadała.

 

Wszedłem teraz zobaczyć czy dalej mam ten problem, wszedłem na TT i faktycznie dalej brak mocy. Wszedłem w setupy, zmieniłem przełożenie główne na dłuższą skrzynie, zapisałem przejechałem kółko - tak samo sie zachowuje samochód. Wróciłem z powrotem na krótszą skrzynie, zapisałem, wyjechałem na tor i jak ręką odjął.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
13 minutes ago, konji said:

Wczoraj dopadł mnie podobny problem ale nie w aż takiej skali. w sumie to troche wyglądało jakbym z miejsca miał uszkodzony samochód i nie osiągał pełnej prędkości obrotowej. Im dalej w wyścig tym moc bardziej spadała.

 

W wyścigu online tak? . 

Bo jak u mnie widać prędkości mam takie same. Nawet gdy czułem się spowolniony to prędkość jest ta sama. Ale patrząc z perspektywy innego gracza widać jakbym toczył się na 2/4 mocy. To trochę tak jakby był jakis poleblem z synchronizacją. U mnie pokazuję że jadę te 220 a u innych jakbym jechał 160. Widać to było na filmiku z Algavre z treningu. Teraz jestem pewny że to nie jest usterka mechaniczna w kierownicy/pedałach czy setupie a w grze a mianowicie z synchronizacją. 

 

Pytanie co mogę z tym zrobić? Jeżeli chodzi o moje łącze internetowe to raczej można to wykluczyć bo w innych grach grając online nigdy nie miałem żadnych problemów. Pozostaje mi ponownie zainstalować PC2 i liczyć na cud. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

usuń też wszystkie pliki z dokumentów dotyczące pc2, w tym wszystkie setupy pod usunięciu gry

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Ja zauwazylem od wejscia dlc japan ze po wejsciu do gry musze zrobic kalibracje pedalow bo w przeciwnym razie przepustnica otwiera sie tylko na 4/5. Po kalibracji jest ok. Moze masz cos podobnego.


Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Napisano (edytowane)

Jakbyscie mieli watpliwosci:

Quote

WMD is and has been over for a while.



You've been here long enough that you should already understand that SMS will engage if or when they feel they need more information. That's exactly what this forum assists with is providing as much information as possible about potential issues. The better job we do here, the less time it takes for SMS to find and address the issues.


 

Quote

If it is true what you wrote, then this place seems to be "support forum" for SMS rather than for us-customers.


I'm still not sure I understood it correctly.

Is there any official place to get support from SMS? I'm asking as the customer who needs help and no other customer can help me.


 

Quote

Software support is different (today) than buying say a TV. This is the official location for "support". The type of "support" may just be different than what you are used to...



BTW, back on topic. If you have further questions, please use the PM system.


 

 

http://forum.projectcarsgame.com/showthread.php?58458-Setup-Bug-or-something-wrong-with-my-PCars2&p=1462392&viewfull=1#post1462392

 

Edytowane przez MaXyM

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Quote

There's currently an issue with naturally aspirated engines (like the Audi you drove has) losing too much HP on high altitude tracks.
This will be fixed with the next patch.

Keep in mind though that cars with NA engines do have a disadvantage on those tracks (RBR for example) because of power loss.

Jest nadzieja!

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Nie do konca. Bo tym dotkniete sa samochody caly czas. A Ty miales tak ze w qualach jechales normalnie a w wyscigu cie zwolnilo. Mozesz to napisac. A pamietasz czy jak jechalismy algarve to wszedles na Onlinechampionship? Czy juz wchodziles na normalne lobby?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 hour ago, konji said:

Nie do konca. Bo tym dotkniete sa samochody caly czas. A Ty miales tak ze w qualach jechales normalnie a w wyscigu cie zwolnilo. Mozesz to napisac. A pamietasz czy jak jechalismy algarve to wszedles na Onlinechampionship? Czy juz wchodziles na normalne lobby?

Wchodziłem przez normalne lobby. Tzn wyszukałem nazwę wpisałem hasło itd. Dzięki swoją drogą za ten filmik. Jak widać sytuacja nie tylko dotyka mnie. Najgorzej kiedy to się dzieje tak jak mi się stąło na Algavre podczas wyścigu a w sumie na 2 okrążeniu przed naszym startem lotnym. Jedyne co mogłem zrobić to wyjść z wyścigu. Inaczej na treningu można zresetować grę lub sprawdzić setup, a tak podczas wyścigu to już po ptokach.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Chodziło mi o to czy byłeś wtedy jeszcze na tym treningu między 19:00 a 19:30 gdzie wpierw odpaliliśmy lobby z online championship. Na alagrve nawet nie zwróciłem uwagi, że mam wolniejszy samochód, myślałem, że kiepsko wystartowałem ponieważ zaraz za pierwszym zakrętem po tym jak zderzyłem się z innym samochodem wszystko wróciło do normy.

:cyborg:

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Tak byłem. Wszystko działało Dobrze. Podczas kwali również. 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz